Op zoek naar overgewicht?

Gevolgen overgewicht worden zwaar onderschat De Standaard.
De schadelijke effecten van een hogere BMI daarentegen, waren groter. Anders gezegd: eerder uitgevoerde studies hebben de schadelijke gevolgen van overgewicht onderschat. Dit onderzoek ondersteunt de richtlijnen van dokters en ontkracht ten stelligste dat licht overgewicht gezond is. Onze studie toont aan dat correlatie geen oorzaak is.
overgewicht gezondheid.be.
Kinderwens motiveert vrouwen met overgewicht gezond te leven. Het onder begeleiding verbeteren van de leefstijl van vrouwen met overgewicht en een kinderwens heeft positieve gevolgen voor hart en vaten. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door het AMC in Amsterdam en het UMCG in Groningen.
Overgewicht.
Bij vrouwen spreken we van overgewicht zodra 25 % van hun lichaam uit vetweefsel bestaat; mannen hebben al overgewicht wanneer 20 % van hun lichaam uit vetweefsel bestaat. Wordt het nog een pak meer, dan spreken we van zwaarlijvigheid of obesitas.
Overgewicht CM.
Vaak wordt overgewicht gelijkgesteld aan obesitas. Dat is onterecht, want in tegenstelling tot overgewicht is er zeker bij obesitas een verhoogde kans op hart en vaatziekten, verhoogde bloeddruk, suikerziekte en afwijkingen aan de gewrichten en wordt een behandeling echt aangeraden.
Gezond gewicht, overgewicht en obesitas UZ Leuven.
Wij richten ons met onze obesitaskliniek specifiek op deze groep patiƫnten, omdat ook dan gewichtsreductie de hoeksteen vormt van de behandeling. Ons medisch onderlegd team is vertrouwd met de met overgewicht gepaard gaande ziekten wat uw opvolging ten goede komt.
Alcohol en overgewicht.
Overgewicht verhoogt het risico op tal van aandoeningen, waaronder hartziektes, verhoogde bloeddruk, beroertes, luchtwegaandoeningen, artritis en bepaalde vormen van kanker. Alcoholmisbruik en ondervoeding? Kleine hoeveelheden alcohol kunnen de eetlust stimuleren door prikkeling van de maag, maar grotere hoeveelheden geven een verzadigingsgevoel, waardoor de eetlust afneemt.
Meer obesitas dan overgewicht in VS Fit Gezond Nina HLN.
In de VS wonen in totaal zo'n' 213 miljoen mensen die 25 jaar of ouder zijn. Het percentage Amerikanen met obesitas is met 37 procent het hoogst onder vrouwen, terwijl 30 procent van de vrouwen in de onderzochte leeftijdscategorie overgewicht hebben.
Overgewicht is groot probleem bij mensheid De Standaard.
In 2015 stierven 4 miljoen mensen aan een ziekte die gelinkt is aan overgewicht of obesitas. Er is sprake van overgewicht bij een Body Mass Index BMI tussen 25 en 30 en van obesitas bij een BMI hoger dan 30.
Overgewicht voorkomen: geef kanker minder kans.
Publicatie: Kit preventiepakket overgewicht. Lees meer over overgewicht en kanker in de rubriek Gezond leven overgewicht. World Cancer Research Fund / American Institute for Cancer Research; Food, Nutrition, Physical Activity and the Prevention of Cancer, a Global Perspective; Washington D.C.

Contacteer ons