Op zoek naar overgewicht?

Waarom we niet te snel mogen oordelen bij overgewicht: Het Het Nieuwsblad.
Zoals het feit dat overgewicht enkel en alleen te maken heeft met te veel en te ongezond eten, bijvoorbeeld. Mensen met ernstig overgewicht worden vaak ontzettend verwijtend aangekeken, zegt ze in Psychologie Magazine. En zo kijken ze ook naar zichzelf: ik doe alles fout.
Kinderen en overgewicht: Help, mijn kind is te zwaar! UZA.
Maar ook zij kunnen hun overgewicht binnen de perken houden. Overgewicht houdt risico's' in voor de gezondheid: juist! Ernstig overgewicht heeft vaak al op jonge leeftijd gevolgen, zoals het begin van diabetes, slechte cholesterolwaarden, een verdikking van de hartspier of leververvetting.
Alcohol en overgewicht.
Overgewicht verhoogt het risico op tal van aandoeningen, waaronder hartziektes, verhoogde bloeddruk, beroertes, luchtwegaandoeningen, artritis en bepaalde vormen van kanker. Alcoholmisbruik en ondervoeding? Kleine hoeveelheden alcohol kunnen de eetlust stimuleren door prikkeling van de maag, maar grotere hoeveelheden geven een verzadigingsgevoel, waardoor de eetlust afneemt.
Overgewicht.
Bij vrouwen spreken we van overgewicht zodra 25 % van hun lichaam uit vetweefsel bestaat; mannen hebben al overgewicht wanneer 20 % van hun lichaam uit vetweefsel bestaat. Wordt het nog een pak meer, dan spreken we van zwaarlijvigheid of obesitas.
Gevolgen overgewicht worden zwaar onderschat De Standaard.
De schadelijke effecten van een hogere BMI daarentegen, waren groter. Anders gezegd: eerder uitgevoerde studies hebben de schadelijke gevolgen van overgewicht onderschat. Dit onderzoek ondersteunt de richtlijnen van dokters en ontkracht ten stelligste dat licht overgewicht gezond is. Onze studie toont aan dat correlatie geen oorzaak is.
Overgewicht bestrijden CM.
Deze eenvoudige en goedkope manier om overgewicht tegen te gaan, staat in schril contrast met het arsenaal pseudogeneesmiddelen waarmee een hele industrie de behaagzieke mens wil strikken. In zeldzame gevallen kan bij ernstige vormen van obesitas BMI meer dan 40 een chirurgische ingreep verantwoord zijn.
Gezond gewicht, overgewicht en obesitas UZ Leuven.
Wij richten ons met onze obesitaskliniek specifiek op deze groep patiƫnten, omdat ook dan gewichtsreductie de hoeksteen vormt van de behandeling. Ons medisch onderlegd team is vertrouwd met de met overgewicht gepaard gaande ziekten wat uw opvolging ten goede komt.
Overgewicht CM.
Vaak wordt overgewicht gelijkgesteld aan obesitas. Dat is onterecht, want in tegenstelling tot overgewicht is er zeker bij obesitas een verhoogde kans op hart en vaatziekten, verhoogde bloeddruk, suikerziekte en afwijkingen aan de gewrichten en wordt een behandeling echt aangeraden.
Overgewicht is groot probleem bij mensheid De Standaard.
In 2015 stierven 4 miljoen mensen aan een ziekte die gelinkt is aan overgewicht of obesitas. Er is sprake van overgewicht bij een Body Mass Index BMI tussen 25 en 30 en van obesitas bij een BMI hoger dan 30.
UZ Brussel: Overgewicht of obesitas?
Bij een kleine minderheid van de patiƫnten en bij oudere kinderen adolescenten kan men, bij een zeer uitgesproken probleem van overgewicht en falen van de klassieke aanpak, individueel nagaan wie in aanmerking komt voor een behandeling op basis van medicatie of chirurgie.
Overgewicht fataal voor je loopbaan Jobat.be.
Zo worden zwaarlijvige werknemers vaker negatief bekeken dan werknemers met een gemiddeld gewicht. Tot slot wees een studie van het internationale opleidingscentrum Center for Creative Leadership uit dat leidinggevenden met overgewicht en een hoger BMI vaker beschouwd worden als minder bekwaam in hun job, zowel op vlak van prestaties als relaties.

Contacteer ons