Zoeken naar overgewicht

Overgewicht.
Bij vrouwen spreken we van overgewicht zodra 25 % van hun lichaam uit vetweefsel bestaat; mannen hebben al overgewicht wanneer 20 % van hun lichaam uit vetweefsel bestaat. Wordt het nog een pak meer, dan spreken we van zwaarlijvigheid of obesitas.
Bijna een derde van de wereldbevolking is te dik, in Belgiƫ is het zelfs de helft.
In de Verenigde Staten is de situatie het ergst: daar hebben 2 op de 3 volwassenen overgewicht, 1 op de 3 kampt er zelfs met obesitas. Onderaan de ladder staan de meeste Aziatische en Zuid-Afrikaanse landen: zij scoren doorgaans het laagst op overgewicht of obesitas.
Overgewicht CM.
Vaak wordt overgewicht gelijkgesteld aan obesitas. Dat is onterecht, want in tegenstelling tot overgewicht is er zeker bij obesitas een verhoogde kans op hart en vaatziekten, verhoogde bloeddruk, suikerziekte en afwijkingen aan de gewrichten en wordt een behandeling echt aangeraden.
overgewicht gezondheid.be.
Kinderwens motiveert vrouwen met overgewicht gezond te leven. Het onder begeleiding verbeteren van de leefstijl van vrouwen met overgewicht en een kinderwens heeft positieve gevolgen voor hart en vaten. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door het AMC in Amsterdam en het UMCG in Groningen.
Alle artikels over overgewicht" Knack.be.
53 procent van de Europeanen kampt met overgewicht. Vooral de financiƫle crisis heeft bijgedragen tot de opmars van obesitas. Kanker door overgewicht komt steeds vaker voor. Overgewicht en obesitas zijn belangrijke risicofactoren geworden om kanker te ontwikkelen, vooral bij vrouwen en in rijkere landen.
Overgewicht is groot probleem bij mensheid De Standaard.
In 2015 stierven 4 miljoen mensen aan een ziekte die gelinkt is aan overgewicht of obesitas. Er is sprake van overgewicht bij een Body Mass Index BMI tussen 25 en 30 en van obesitas bij een BMI hoger dan 30.
Gevolgen overgewicht worden zwaar onderschat De Standaard.
De schadelijke effecten van een hogere BMI daarentegen, waren groter. Anders gezegd: eerder uitgevoerde studies hebben de schadelijke gevolgen van overgewicht onderschat. Dit onderzoek ondersteunt de richtlijnen van dokters en ontkracht ten stelligste dat licht overgewicht gezond is. Onze studie toont aan dat correlatie geen oorzaak is.
Overgewicht is nog schadelijker dan we dachten Medisch Wetenschap Planeet HLN.
De onderzoekers benadrukken dat hun studie het huidige advies van een BMI tussen 185, en 25 ondersteunt. De suggestie dat overgewicht gezond zou kunnen zijn, is dus een misvatting. De toename van overgewicht en obesitas in de wereld is alarmerend.

Contacteer ons